Om PHYSIOMER

PHYSIOMER Baby, PHYSIOMER Normal Jet, PHYSIOMER Strong Jet & PHYSIOMER Hyperton Spray

PHYSIOMER erbjuder ett komplett sortiment av naturliga näsvårdsprodukter. PHYSIOMER är aktiva och hygieniskt förebyggande produkter som hjälper vid olika typer av näsbesvär. PHYSIOMER innehåller naturligt havsvatten och kan användas dagligen eftersom den inte påverkar den känsliga nässlemhinnans funktion.
PHYSIOMER består av skonsamma och naturliga produkter för lindring olika näsbesvär såsom nästäppa, när näsan är torr, blockerad eller vid kroniskt obehag i näsan. PHYSIOMER hjälper till att återställa andningen och verkar förebyggande genom att minska risken spridning av näsinfektioner till närliggande organ som öron, hals och de övre luftvägarna. Genom att effektivt skölja rent näsgångarna förebygger PHYSIOMER risken för öron-näsa-hals-komplikationer.

Produkterna är sterila och innehåller inga konserveringsmedel. Med sina hygieniska och specialdesignade förpackningar utan drivgas tillhandahåller PHYSIOMER ett brett sortiment av lättanvända och individanpassade produkter för olika typer av näsbesvär, med olika munstycken för olika näsor, behov och spraystyrkor.

PHYSIOMER finns i fyra olika utföranden, tre isotona varianter och en hyperton variant. PHYSIOMER Hyperton Spray har en salthalt på 2,2 % mineralsalter vilket hjälper till att driva ut överflödig vätska från de svullna slemhinnorna som är som ofta är orsak till att näsan blir täppt. PHYSIOMERs isotona lösningar har ett pH-värde på 8.2, vilket är optimalt för näsans viktiga flimmerhårsrörelse som transporterar bort partiklar, damm och mikroorganismer.

PHYSIOMER Virus Defense

I sortimentet finns även PHYSIOMER Virus Defense som ska användas vid första förkylning och influensaliknande symtom. PHYSIOMER Virus Defense minskar nästäppa samt hjälper till att lindra de första förkylningssymtomen och kan förkorta tiden som du är förkyld. PHYSIOMER® Virus Defense är dubbelverkande: verkar avsvällande för att lindra nästäppa vid förkylning och bildar en skyddsbarriär för att minska spridning av virus och därmed lindra symtomen.

Varför använda PHYSIOMER?

PHYSIOMER Baby, PHYSIOMER Normal Jet, PHYSIOMER Strong Jet & PHYSIOMER Hyperton Spray

Näsan spelar en viktig roll för vår kroppsliga funktion eftersom den värmer upp och fuktar luften vi andas in. Den filtrerar också bort mikroorganismer och föroreningar som finns i luften och skyddar därmed våra luftvägar från dammpartiklar och håller nässlemhinnan fuktad och smidig.

Ibland blir våra nässlemhinnor torra och irriterade och kan då samla på sig slem, sekret och skorpor. Förkylning ger också symtom som nästäppa, överflödigt slem, hosta m.m. Det kan upplevas jobbigt att andas genom näsan, speciellt för spädbarn som då också kan få svårigheter med att äta och sova. Med PHYSIOMER blir det lättare att andas genom näsan. PHYSIOMER rengör effektivt, sköljer och avlägsnar överflödigt nässekret samtidigt som den återfuktar näsgångarna.

PHYSIOMER Virus Defense
Näsan är den vanligaste infektionsvägen för virus som orsakar rinit, förkylning eller influensaliknande sjukdomar. Förkylningar och influensaliknandesjukdomar orsakas bland annat av rhinovirus. Om virus kommer in i näsan kan det fastna på slemhinnan och infektera slemhinneceller och sedan föröka sig och spridas. Detta resulterar i typiska förkylnings- och influensaliknande symtom som täppt eller rinnande näsa, halsont, huvudvärk och hosta m.m.

PHYSIOMER® Virus Defense ska användas vid första tecken på förkylning och influensaliknande symtom.

PHYSIOMER® Virus Defense är dubbelverkande:

  • Har avsvällande egenskaper som lindrar nästäppa vid förkylning och influensaliknande symtom orsakad av virus.
  • Bildar en skyddsbarriär som hjälper till att lindra symtomen tack vare Carragelose®, en naturlig aktiv ingrediens som utvinns från röda havslager. När symtomen har uppkommit kan PHYSIOMER® Virus Defense effektivt hjälpa till att lindra förkylning och influensaliknande symtom samt kan förkorta sjukdomens varaktighet vid intag i tidigt skede.